Over Dinemarie

Als klein meisje was mijn favoriete sprookje ‘The Wizard of Oz’. Een prachtig verhaal over een meisje dat in een fantasie wereld belandt en daar gezien wordt als een held. Ze wil de plaatselijke Munchkins (een soort dwergjes) redden van de boze heks en de weg naar huis weer vinden. Ze moet daarvoor bij de tovenaar zijn. Ze volgt de Yellow Brick Road, maakt onderweg vrienden, overkomt obstakels en doet ontdekkingen. Aangekomen bij de tovenaar, roept hij uit: maar je hebt de oplossing al die tijd al bij je! De rode schoenen aan haar voeten blijken toverkracht te hebben.

Precies dat geloof ik ook: Dat mensen een creatieve denkkracht in zich hebben waarmee ze succes kunnen bereiken! In een vak waar steeds meer aandacht is voor methodes en technieken, breng ik de creatieve menskracht terug. Zo worden er betere oplossingen gevonden en grotere resultaten geboekt die vooraf niet eens mogelijk lijken.

Zoals het sprookje van ‘The Wizard’ voelt mijn loopbaan overigens ook. Ik ben op reis en kom gaandeweg tot ontdekkingen. Zo ontdekte ik in mijn 15 jaar als projectmanager dat de grootste succesfactor in projecten een STERK TEAM met een GROOT OPLOSSEND VERMOGEN is. En dat het vormen van zo’n team veel meer te maken heeft met luisteren, nieuwsgierig zijn, verbinden en activeren dan met methodes. Methodes zoals PRINCE2, Projectmatig Creëren en Agile/ SCRUM hielpen me wel om een stevige basis te leggen als projectmanager.

Creatief denken

De allergrootste ontdekking was de kracht van Creatief Denken, en wat dat aan probleem oplossend vermogen oplevert. Ik volgde een opleiding tot Facilitator Creatief Denken. Ik kreeg in creatieve sessies rondom uitdagende vragen steeds meer inzicht in hoe die kracht werkt. Nu ontwikkel ik met De Projectkamer het creatief denken in projecten. Ik wil dat jij als projectmanager of projectmedewerker focus krijgt in je project. Ik wil je laten zien wat creatieve denkkracht aan beweging en energie brengt, en hoe jij het kan toepassen in je eigen projecten. Zodat je succesvolle projecten aflevert, en met plezier je werk doet!

Wanneer je met mij gaat werken vind ik het belangrijk dat:

  • Je dicht bij jezelf kunt blijven in je werk
  • Je een open vizier hebt zodat je kansen en mogelijkheden kunt gaan zien
  • Je weer leert vertrouwen op je intuïtie, wat je zelf voelt en denkt
  • Er ruimte is voor speelsheid zodat je vrij kunt bewegen en plezier hebt

Ik help je met inzichten omdat ik direct ben en snel tot de kern kom. Ik kan een doel en resultaat stevig neerzetten, en weet hoe ik er kan komen en wat je daarvoor nodig hebt. Ik activeer mensen om mee te doen en creëer met mijn spontaniteit een open sfeer waarin ruimte is voor ieders inbreng.

Wil je meteen aan slag met mijn methode? Download dan hier mijn gratis werkboek om focus te houden in je project: In 6 stappen naar meer resultaat! (download link) En wil je samen brainstormen over jouw project? Mail mij dan nu voor een vrijblijvende creatieve sparringsessie.
stuur een mail