Training De Projectkamer

Een sinaasappel opgesneden: het mooiste zit van binnen.
Het mooiste zit van binnen.

Wat leer je?

Als team leer je in deze training hoe je elkaar kunt versterken. Je gaat samen aan de slag met de potentie van je team. Je leert in deze training hoe je inzicht krijgt in je eigen aanpak en voorkeuren in projecten, en de kansen en mogelijkheden bij anderen ontdekt. Je ontdekt ook hoe je creativiteit kunt benutten in projecten, en hoe je projecten als team interessanter en succesvoller maakt.

Je leert je verbeeldingskracht gebruiken om uitdagingen in projecten beter aan te kunnen.

Je leert te experimenteren met andere werkvormen in projecten, en de kwaliteiten van het projectteam optimaal inzetten.

Onderwerpen

  • Zelfinzicht/ je projectrol
  • Groepsdynamiek in projecten/ samenwerking
  • Ontdekken en benutten van je creatieve krachten
  • Toepassen van creativiteit in projecten
schema
het fundament waarop de onderwerpen en werkvormen zijn gebaseerd

Voor wie is het?

De training is voor iedereen die in projecten werkt, of er mee in aanraking komt, en die wil leren hoe je projecten succesvoller en leuker kan maken. Dat zijn vaak Opdrachtgevers, projectmanagers, projectteamleden en andere betrokkenen.

Wat levert de training op?

Je bent na de training in staat om beter om te gaan met de uitdagingen in projecten, en tegenslagen het hoofd te bieden. Je kunt beter samenwerken in projecten door de kwaliteiten van de deelnemers beter te benutten. Je bent in staat om je creativiteit in te zetten voor het oplossen van problemen in projecten. Al deze dingen maken het werken in projecten makkelijker en leuker!

Werkvormen

We kijken aan de hand van voorbeelden uit je eigen praktijk naar je leerpunten. Je wordt bijvoorbeeld gevraagd een situatie te beschrijven waaruit blijkt wat voor type projectmanager / projectspeler je bent. Je gaat onderzoeken hoe je je meerwaarde in projecten kunt vergroten. Ook ontdekken we met creatieve werkvormen nieuwe krachten in jezelf, die je leert gebruiken in je praktijk. Met al deze inzichten zoeken we naar de toepassing in je projecten. Hoe kun je het werken in projecten aantrekkelijker maken, en hoe haal je er meer uit? We werken met de casuïstiek van de deelnemers zelf, om zoveel mogelijk praktijkgericht te leren.

Omvang van de training

De training wordt voor een groep deelnemers op maat gemaakt, op basis van behoefte. Richtlijn is dat de training uit 2 aaneengesloten dagen bestaat. Vooraf vindt een intake gesprek met de individuele deelnemers plaats, en een intervisie sessie ongeveer 2 maanden na de training.

Het is mogelijk om delen van de training in te zetten, al naar gelang de behoefte van de opdrachtgever. Ook advisering van bestaande projectteams en coaching van projectmedewerkers is mogelijk.